Dünyanın En Zengin Kişisi Neden Dogecoin’i Desteklemeye Devam Ettiğini Açıklıyor

Elon Musk Haber

21 Haziran Salı günü, Forbes’a göre tahmini net değeri 214 milyar dolar (21 Haziran 2022 itibariyle) ile dünyanın en zengin insanı olan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, neden meme’yi destekleme ihtiyacı hissettiğini açıkladı.

Dogecoin ilk olarak 6 Aralık 2013’te “eğlenceli ve arkadaş canlısı bir internet para birimi” olarak piyasaya sürüldü. Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından yaratıldı. Maskotu “Doge”, Shiba Inu (Japon köpek cinsi) olan “merkezi olmayan, eşler arası dijital para birimidir”.

O zamandan beri, özellikle bu yıl, çoğunlukla milyarderler Elon Musk (Tesla ve SpaceX’in CEO’su) ve Mark Cuban’ın desteği sayesinde popülaritesi önemli ölçüde arttı ve şu anda piyasa değeri ile en değerli 10. kripto para birimi olduğu noktaya geldi. 8,64 milyar doların üzerinde. Aslına bakarsak, 2019’da Musk, $DOGE’nin en sevdiği kripto para birimi olabileceğini söyledi.

Musk’ın yorumları, Bloomberg News Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait ile Doha’daki Katar Ekonomik Forumu’nda konuşurken yapıldı.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap