Intel’in Yeni ‘Bonanza Madeni’ Yongası İle 2022 Yılında Kripto Madenciliği Pazarına Atak Yapıyor

Intel'in-Yeni-'Bonanza-Madeni'-Yongasi-ile-Kripto-Madenciligi-Pazarina-Girdigi-Bildirildi

Mikroçip devi Intel, devrim niteliğindeki yeni bir madencilik çipi hakkında bir sunum hazırlarken, kripto ve bitcoin madenciliği donanım pazarına kitlesel olarak girmeye hazır olabilir.

Çok uluslu teknoloji devi, 20 Şubat’ta başlayacak olan Uluslararası Yarı İletken Devre Konferansı’nda (ISSCC) “Bonanza Madeni” işlemcisini tanıtacak.

Şirketin sunumu, “ultra düşük voltajlı güç verimli Bitcoin madenciliği ASIC” olarak tanımlanan yeni çipi detaylandıracağı “Öne Çıkan Yonga Sürümleri” kategorisi altında planlandı.

Şirketin kripto madenciliğine girmesi, yakında Bitmain ile rekabet edebileceği anlamına geliyor. Bir şirket sözcüsü Tom’s Hardware’e teknoloji basın brifinginde şunları söyledi:

“Intel, laboratuvarlarında yapılan yol bulma çalışmalarından başlayarak birkaç yıldır SHA-256 optimize edilmiş ASIC’ler etrafında tasarım çalışması yapıyor. Gelecekte daha fazla ayrıntı paylaşacağız.”

 

Intel’in Yeni ‘Bonanza Madeni’

 

Aralık ayı sonlarında canlı yayında GPU şefi Raja Koduri, şirketin özel kripto madenciliği donanımı ve teknolojisi üzerinde çalıştığını söyledi. Koduri, yeni çipin “grafikler, oyunlar ve tüm bu harika şeyleri yapacak” grafik işlem birimlerinden (GPU’lar) tamamen ayrı olacağını onayladı.

Şirket, madenciliğe özgü yeni işlemciler geliştirme yolunda şimdiden uzun bir yol kat etti. Tom, 2018’de Intel’in yüksek performanslı Bitcoin madenciliği için optimize edilmiş bir SHA-256 kriptografik veri yolu kullanan özel bir işleme sisteminin patentini aldığını bildirdi.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap