Latin Amerikalı Tüketicilerin %50’si Kripto İşlemleri Deneyimine Sahip

MasterCard Coin

Dijital ödeme devi Mastercard tarafından yürütülen son ankete göre, Latin Amerikalı tüketicilerin %51’i kripto varlıklarıyla en az bir işlem gerçekleştirdi ve %33’ten fazlası günlük satın alma işlemleri için stablecoin kullandı.

Latin Amerikalılar Kripto Para Birimleriyle İlgileniyor

Ankete göre, Latin Amerika’da Latin tüketicilerin %54’ü bir yatırım olarak dijital varlıkların performansı konusunda iyimser. Bu arada Latinlerin üçte ikisi, günlük operasyonları için hem kripto hem de geleneksel ödeme yöntemlerini içeren karma bir ödeme seçeneği istiyor.

Ayrıca Latinler, kripto para birimleriyle ilişkili finansal ürünler tarafından aktif olarak yönlendirildi. %82’si “doğrudan mevcut finansal kurumlarından kripto para birimi ile ilgili işlevlere sahip olmak” istediklerini söyledi. Ayrıca, bölgedeki tüketicilerin çoğu, kripto ödemeleri ve yatırımları söz konusu olduğunda “güvenilir kuruluşlar” ile uğraşırken daha rahat hissetti.

Avrupalılar ve Amerikalılarla karşılaştırıldığında Latinler, yeni ödeme seçeneklerini benimseme konusunda daha yüksek derecede esneklik ve isteklilik gösterdi. Avrupa ve Amerika’daki tüketicilerin %75’inden fazlasının geleneksel ödeme yöntemlerini tercih etmesine karşın, Latinlerin %86’sı geçen yıl biyometri, dijital para birimleri ve QR kodu gibi gelişmekte olan en az bir ödeme yöntemi kullandı.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap