NEO Coin Nedir? NEO Coin Yorum ve Geleceği 2022

NEO Coin

Bu rehberimizde NEO nedir, NEO ne işe yarar, NEO neler sunar, NEO nasıl satın alınır gibi soruları yanıtlamaya çalıştık.

NEO Nedir?

NEO, hayatına Antshares olarak başlayan ve son zamanlarda NEO olarak bilinen bir marka haline gelen Şanghay merkezli Onchain tarafından geliştirilen bir kripto para platformudur.

DApp’ler ve ICO’lar için destek de dahil olmak üzere akıllı sözleşmeleri destekleyen benzer özellikler sağladığı için “Çin Ethereum” takma adıyla anılan bir platformdur. Bazı açılardan Ethereum’a benzer şekilde JAVA, C/C# ve GO gibi birçok dilde kodlanabilir ancak bunun için Ethereum’un kendi Solidity dilini kullanmanız gerekir.

“NEO” jetonu, Ethereum Ethereum’a benzer şekilde sistemdeki uygulamalar tarafından kullanılan bir para birimidir ve “GAS” adı verilen bir ödül sistemine sahiptir. NEO sahipleri GAS ile ödüllendirilir ve ayrıca satın alınabilir.

Geçmişte Çin hükümeti, sahiplerini Bitcoin’i bir para birimi olarak görmediği konusunda resmi olarak uyarmıştı:

Bitcoin, para birimi ile aynı yasal statüye sahip olmayan özel bir sanal üründür. Piyasa dolaşımında para olarak kullanılamaz ve kullanılmamalıdır. Bu ürünün kullanımına dahil olan kurum ve kişiler dikkatli hareket etmeli ve bitcoin’e yatırım yapmak gibi faaliyetlerde ilgili sorumluluk ve riskleri üstlenmelidir.

Bununla birlikte, NEO, görünüşte şirket için iyiye işaret eden ancak gelecekteki düzenlemelere tabi olabilecek, devlet destekli bir endüstri konferansına katılmak için hükümetten onay aldı.

NEO’nun Arkasında Kim Var?

Girişte bahsettiğimiz gibi NEO, 2014 yılında faaliyete geçen ve bir Blockchain dağıtık defter sistemi tasarlayan, araştıran ve geliştiren Onchain tarafından oluşturuldu.

Ekip, kurucu ve baş geliştirici Zhang Zhengwen, genel sekreter Tao Rongqi ve diğer topluluk geliştiricileri, operatörler ve katkıda bulunanlar Da Hongfei tarafından yönetiliyor.

Topluluk, NEO kodu üzerinde yalnızca 2 kişinin çalıştığını iddia ediyor. Projede kaç geliştiricinin çalıştığı konusunda bazı tartışmalar oldu. Projede kaç kişinin çalıştığı güncellenen web sitesinde açıkça görülebilir. Siteye göre, şu anda proje üzerinde 10’dan fazla geliştirici çalışıyor.

NEO Neden Başarılı Olabilir?

NEO’nun başarılı olduğunu görmenizin birkaç nedeni olabilir. Ethereum, akıllı sözleşmelere ve ICO’lara olanak tanıyan bir platforma özel bir ihtiyaç olduğunu ve NEO’nun insanların birden fazla dilde kodlamasına izin verme yeteneğinin engeli kaldırdığını zaten kanıtladı. Bunu yapmak için yeni bir dil öğrenmek zorunda kalmak, geliştiriciler için birçok fırsat sunuyor.

NEO bir dizi yüksek profilli ortaklığa girmiştir. Bir projeyle ilişkili büyük isimler gördüğünüzde, o projeye her zaman güven vardır. NEO, NEO ile teknik işbirliği anlaşması imzalayan ilk ülkelerden biri olan Bancor, Coindash ve Agrello ile ortaklık kurdu. Ek olarak, ana şirket Onchain’in Alibaba ile bir ilişkisi vardır. Şu anda Alibaba, Çin ve dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biridir.

Onchain, Fadada ve Microsoft ile birlikte The Legal Chain adlı bir Blockchain konsorsiyumu başlattı. Bu blok zinciri, dijital sözleşmeler, fikri mülkiyet, elektronik tıbbi kayıtlar dahil olmak üzere dijital kanıt depolama hizmetleri sağlamak için oluşturulmuştur.

ICO’ların platform üzerinde büyük etkisi vardır. Özellikle, 2017’nin sonlarında ve 2018’in başlarında Ethereum fiyatındaki artış, o sırada meydana gelen ICO çılgınlığına bağlanabilir. NEO platformu kendi ICO’larına sahiptir. İlki Red Pulse ve bu ICO 10 Eylül 2017’de gerçekleşti.

Son olarak, bu şirketin Çin hükümeti tarafından desteklendiği büyük bir at. NEO sadece doğuda tarafında başarılı olsa bile, bu yeterli. Çünkü doğudaki pazar her geçen gün büyüyor ve gelişiyor.

NEO Coin

100 milyon NEO jetonu iki parçaya bölünmüştür. İlk kısım, ICO sırasında NEO destekçileri arasında orantılı olarak dağıtılan 50 milyon jetondur. İkinci kısım, NEO’nun uzun vadeli gelişimini desteklemek için NEO Konseyi tarafından yönetilen 50 milyon NEO’dur.

ICO maliyeti 0,03 ABD doları olan kripto para birimi, Ağustos 2017’de 50 doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. NEO ICO’ya katılan herkes bu büyümeden büyük fayda sağladı.

dbFT ve GAS

NEO, Ethereum ve Bitcoin gibi İş Kanıtı biriktirme listesini kullanmaz. Bunun yerine Delegated Bizans Hata Toleransı (dbFT) kullanır.

dbFT, hızlı işlem doğrulama süreleri sağlar, çoğu saldırı vektörünü teşvik eder ve ne kadar bilgi işlem gücü veya kripto para mevcut olursa olsun, çatallanma veya alternatif blok zinciri girişleri riski olmadan blok zincirinin tek bir sürümünü korur. Bununla ilgili teknik ayrıntıları NEO teknik incelemesinde bulabilirsiniz.

NEO sahipleri, NEO’ya sahip oldukları için ödül olarak GAS alırlar. Her yeni blokta GAS üretilir. GAS’ın başlangıçtaki toplam miktarı sıfırdır. Yeni blokların üretiminin artmasıyla birlikte yaklaşık 22 yılda toplam 100 milyon gas sınırına ulaşılacak. Her blok arasındaki aralık yaklaşık 15-20 saniyedir ve yaklaşık bir yılda yaklaşık 2 milyon blok üretilir.

Yılda yaklaşık 2 milyon blok üretilecek ve ilk nesil blok başına 8 GAS’a sahip olacak. Her 2 milyon bloğun geçişiyle aynı zamana denk gelen, blok başına yılda 1 GAS azalma olacaktır.

GAS almak için NEO’nuzu bir borsada değil, bir cüzdanda saklamanız gerekir. NEO mobil, masaüstü ve web cüzdanlarını resmi web sitesinde (burada) bulabilirsiniz.

Kısaca

Analistlere göre uzun vadede NEO 100 dolar seviyesine ulaşma potansiyeline sahip. Uzun vadede bu iyidir ve NEO, Ethereum’un başarı düzeyine yaklaşırsa, bu oldukça açıktır. Son olarak, NEO’nun faydalarına ve bize neler sunduğuna hızlıca bir göz atalım.

NEO’nun Avantajları

Akıllı ekonomi, NEO’nun temel özelliklerinden biridir. Bu, diğer kripto para birimlerinin, özellikle de Ethereum’un sunduğundan tamamen farklıdır. Akıllı ekonomiyi kullanarak, blok zincirindeki fiziksel varlıkları dijitalleştirmek mümkün olacak. Dijitalleştirildikten sonra blok zincirinde kalabilirler ve ademi merkeziyetçilik, şeffaflık, güvenilirlik ve izlenebilirliğin avantajlarından yararlanabilirler. Herkes bir varlık kaydedebilir.

Dijital kimlik

Dijital kimlik, bir varlığa sahip olabilecek herhangi bir kuruluşu, bireyi veya başka bir kişiyi kaydetmenin bir yoludur. Ortak Anahtar Altyapısı (PKI) olarak bilinen bir sistem üzerinde çalışır.

Akıllı sözleşmeler

Tüm altyapının çalışmasını sağlamak için geliştiriciler akıllı sözleşmeleri kullanabilir. Ethereum’dan farklı olarak NEO’da akıllı sözleşmeler oluşturmak yeni bir programlama dili öğrenmeyi gerektirmez. Bu, herhangi bir geliştiricinin NEO platformuna başlayabileceği ve akıllı bir ekonomi oluşturabileceği anlamına gelir. Evrensel hafif NEO sanal makinesi sayesinde herhangi bir programlama dilini kullanma yeteneği gerçekleştirilir. NeoVM olarak da bilinir. NEO platformunun sunduğu sanal makine verimli, doğru ve ölçeklenebilir. Bu, bu platformda DApp’lere ihtiyaç olmadığı anlamına mı geliyor? Numara. NEO, DApp’lerin geliştirilmesini de destekler.

GAS

GAS, NEO platformunun en faydalı avantajıdır. NEO varlıklarının gösterimi olarak tanımlanabilir. Peki bunun anlamı nedir? Bu, altcoin sahiplerinin GAS alacağı anlamına gelir. Bunlar NEO’ya sahip olmak için ödenen temettülerdir. Formüle göre dağıtılır. Cüzdanınızda NEO varsa, her gün GAS token alırsınız. Örneğin, 100 NEO’nuz varsa, yılda 0,03421 gas alırsınız. GAS’ın fiyatı son birkaç ayda yükseldi, bu da onu NEO’yu tutmak için büyük bir teşvik haline getirdi.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap