Portekiz Yine 2022 Yılında Kripto Vergisinden Muaf Bir Ülke – En Azından Şimdilik

Portekiz Yine 2022 Yılında Kripto

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini vergilendirme önerisi bugün Portekiz parlamentosu tarafından reddedildi. Sol partiler Bloco de Esquerda ve Livre, Çarşamba akşamı bütçe tartışması sırasında dijital varlıkların vergilendirilmesini savundular, ancak çevrimiçi günlük ECO’nun canlı bloguna göre hareket reddedildi.

Öneri, hükümetin kripto para birimi gelirlerini 5.000 € (5.340.45 $) üzerinde vergilendirmeyi araştırmasını istedi.

Bununla birlikte, vergiden muaf bir kripto-Portekiz günleri sayılı olabilir. Şu anda iktidarda olan ve yasama meclisinin çoğunluğunu kontrol eden Sosyalist Parti henüz herhangi bir yasa çıkarmadı. Buna rağmen, yakın gelecekte Portekiz’in kripto para birimlerini vergiden muaf tutmama ihtimali var.

Portekiz Artık Kripto Cenneti mi?

Ülke 2018’den beri bireysel kripto para satışlarından elde edilen vergiden muaf olan, uzun süredir bir kripto-vergi cenneti olarak görülüyor. Finansal yatırımlarda mevcut %28’lik sermaye kazançları vergisi oranıyla karşılaştırıldığında, Portekiz %0’lık etkin bir sermaye kazancı oranına sahip. kripto üzerinde.

Ayrıca, Avrupa ülkesinde dijital varlıkların ticareti, yatırım geliri olarak kabul edilmez. Sonuç olarak, kripto para birimini kabul eden firmaların kazançları üzerinden gelir vergisi ödemesi gerekmesine rağmen, kripto şirketleri ve olaylar Lizbon’a akın ediyor.

Ancak bunun sonu gelebilir. Ülkenin Maliye Bakanı Fernando Medina geçtiğimiz günlerde kripto para birimlerinin yakın gelecekte sermaye kazançları vergisine tabi olacağını belirtti. Ayrıca hükümetin düzenleyici çerçeve üzerinde çalışacağını iddia etti, ancak bunun ne zaman gerçekleşeceğini belirtmedi. Ayrıca, vergi sisteminde bazı gelirlerin ülkede vergilendirilmemesine neden olacak hiçbir “boşluk” olmaması gerektiğini de iddia etti.

Daha fazla Altcoin Haber için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap