Solana Coin Geleceği 2022

Solana Coin 1

Solana Coin, Solana ağına tabi kripto para birimi, blok zincirinin Ethereum’a uzun vadeli bir rakip olabileceğine dair iyimserlikle dünyanın en büyük 10 farazi parası arasında yedinci sıraya yükseldi. Peki, solona Coini nasıl tanımlayabiliriz?

Solana Coin Nedir?

Solona Coin’i merkezi olmayan bir blok zinciri platformu olarak lanse edebiliriz. SOL Coinin beraberinde değiştirilemez tokenler (NFT’ler) gibi dijital varlıkların işlemlerini kolaylaştırır.

Peki, Solana Coin sistemini Bitcoin’e rakip olarak görebilir miyiz? Elbette görebiliriz zira her ikisi de değişik bir kripto para birimini temsil eder. Ancak bu durumda Solana Coin sistemini Ethereum’a rakip olarak görmek çok daha doğru olacaktır. Çünkü solana dahi tıpkı Ethereum gibi akil sözleşmeleri etkin bir blok zinciri platformudur. Solana platformunun hedefi dahi başka kripto paralar gibi mali işlemleri global ölçekte demokratik duruma getirmektir. Platformun para birimi SOL, staking işlemlerinden akıllı sözleşmelerdeki uygulamalara kadar türlü kullanım alanlarına sahiptir.

Solana Nasıl Çalışır?

Solana, işlemleri süratli bir şekilde işlemek için Proof of History (PoH) ve Proof of Stake (PoS) kombinasyonunu izler, Proof of History, düğümlerle rastgele bir haberleşme olmaksızın işlemleri teyit etmek için kolay bir yol sağlar. Proof of Stake, kişilerin işlemleri teyit etmek için kripto paraları stake ettiği bir süreçtir.

PoH kolay bir yöntem üstünde çalışır: belli bir düğüme “önder konumu” atar, önder mevkisine sahip rastgele bir düğüm, “geçmişin kanıtı” ifadesinin tamamını oluşturmalıdır . Sorumluluğu aldıktan sonra, blok zinciri ağının önder düğümü, bir geçmiş beyanı kanıtı meydana getirmek için blok zinciri ağındaki başka düğümleri düzenler.

Lider düğüm bunun yanı sıra sahip olunan işlemlerin yürütülmesini de zorlar, nihayetinde işlemleri “doğrulayıcılar” ile son düğümlerinde yayınlar. Doğrulayıcılar, onları “teyit etmek” için tıpkı işlemleri yineleme yürütür. Doğrulayıcılar ayrıyeten işlemlerin kopyalarını oluşturur ve bunları yayınlar.

Her Solana ağının bir lideri vardır. Doğrulayıcı düğüm, performansında dahi akıllıdır ve bir önder düğümle tıpkı yeteneklere sahiptir, sonrasında doğrulayıcı düğüm, “pay kanıtı” seçimleriyle de önder olarak seçilebilir .

PoH ve PoS kombinasyonu Solana için en iyi neticesi verir, bu dahi Bitcoin ve Ethereum’un blok zinciri ağlarıyla karşılaştırıldığında kıyaslayarak düşük bir maliyetle işleme yapmasına müsaade verir.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap