Son Kurulan Dao,Julian Assange için 38 Milyon Dolar Topladı

DAO Julian Assange İçin Çabalamaya Kararlı

Yeni kurulan bir DAO, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ı ABD’ye iade edilmekten kurtarmak için para topluyor. “AssangeDAO” adıyla geçen pot, Perşembe günü piyasaya sürülmesinden bu yana 38 milyon doların üzerinde ETH topladı.

Projenin belirtilen hedefi “güçlü bir dayanışma ağına ilham vermek ve Julian Assange’ın özgürlüğü için savaşmak”. Bir cypherpunks topluluğu tarafından yönlendirilen fonlar, Assange’ın mücadelesi hakkında halkın farkındalığını artırmak için kampanyalar yürütürken, Assange’ın yasal ücretlerini finanse etmeye gidecek. Ayrıca, “davasının özgür konuşma sonuçları” hakkında farkındalık yaratacaklar.

DAO Julian Assange İçin Çabalamaya Kararlı

Bağışları kullanarak proje finansmanı oluşturmaya yönelik bir site olan Juicebox’ın gösterdiği gibi, proje bu yazı yazılırken 12.575 ETH topladı. Son birkaç gün içinde yükselen kripto piyasası göz önüne alındığında, bu tek başına yaklaşık 39.000.000 $ değerinde.

Bu, resmi olarak, kısmen esinlendiği “AnayasaDAO” yu geçerek, tarihin en büyük Juicebox Ethereum bağış toplama etkinliği yapıyor. İkincisi, Amerika Birleşik Devletleri anayasasının orijinal bir kopyasını satın almak için yaratıldı ve başlangıcından bu yana 11.613 ETH topladı.

AssangeDAO’ya katkıda bulunanlara, projenin gelecekteki yönü üzerinde onlara güç veren ADALET yönetişim simgesi verilir. Plan, toplanan parayı sanatçı “Pac” tarafından Assange ile işbirliği içinde “Censored” başlıklı bir NFT koleksiyonuna teklif vermek için kullanmak. Daha sonra bu koleksiyon açık arttırmaya çıkarılarak gerçek değeri belirlenmeye çalışılacak.

İçeriklerimiz yatırım tavsiyesi içermemekte olup sadece piyasa bilgi paylaşımı adına hazırlanmaktadır.

Daha fazla Altcoin Haber için hemen ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap