Lite Coin Nedir?

Lite Coin Nedir?

Temelinde Bitcoin ile hemen hemen aynı olan çalışma işleyişine sahip olmuş olsa da arasında birkaç farklılık bulunmaktadır. Bitcoin sistemi içinde bulunan bazı yanlışların silinmesi amacıyla ortaya çıktı ve bu yerde de başarılı olmuştur. Herhangi bir sisteme bağlı olmadan ve açık kodu ile blockchain sistem üstünde işlem görülen bir kripto para değerini yansıtmaktadır. İlk çıkış yaptığı zamanlarda büyük bir ilerleyiş kaydederek öteki kripto para değeri arasında kendine doğru bir yer edinmiştir. İlk alt coin olmanın özelliğini içeren Litecoin şu ana kadar 1 milyar dolar üstünde bir pazar değerine sahip bulunmaktadır. Pek az ücretler ile paranın transfer edilmesi için ortaya çıkmıştır. Öteki kripto para değerinde daha yüksek depolama fırsatı sunmaktadır. Litecoinin Blockchain’i, Bitcoinin Blockchain’in tersine daha çabuk blok oluşturmaktadır. Blok oluşturmada ki hızı Litecoin’e işlemlerin onaylanması ile daha çabuk olmasını sağlamaktadır.

Litecoin Nasıl Ortaya Çıktı?

Litecoin, 2011 senesinde Massachusetts Institute of Technology(MIT) mezunu olan eski Google çalışanı Charlie Lee ile geliştirilmiştir. Litecoin içinde  bitcoin ile aynı çalışma prensibine sahip olsa da arasında bazı değişiklikler bulunmaktadır. İlk altcoin olma imkanına sahip Litecoin, çok az maliyetlere para transferi etme amacı ile ortaya çıkmıştır. Öteki kripto para değerinden de daha büyük depolama fırsatı sunmaktadır. Açık kodu olan blockchain sistemi üstünde işlem görmüş ve herhangi bir sisteme bağlı olmadan bu dijital para biriminin, değeri her geçen zaman artırmaktadır.

Litecoin Teknolojisi Nasıl Çalışıyor?

Litecoin’in tasarımcısı Charlie Lee, Litecoin’i tasarlarken bitcoin ‘i örnek almış ve kendisi için yeni bir misyon belirlemiştir. Litecoin de aynı Bitcoin  gibi merkez olan bir otorite aracılığıyla kontrol edilmez açık kaynağı olan bir ödeme ağı üstüne kurulmuştur. Fakat Litecoin kullanılan Scrypt algoritmasının dolayısıyla Bitcoin ‘den ayrışmıştır. Litecoin’in bu algoritmasının temeli tarafından fazla bir işlem kapasitesine ve çok çabuk şekilde blok işleme özelliğine sahip olmaktadır.

Litecoin’in Avantajları Nelerdir?

Açık kodu olan bir yazılımı olan Litecoin, Bitcoin’den yararlanarak oluşturulmuştur. Kripto para arasında fazlaca popüler ve ilgi odağı olan Litecoin, büyük kapasiteye sahip olma sistemi ve hızlı işlemler gibi özelliklerinin olması ile öne çıkmaktadır. Litecoin’in kullanmış olduğu Scyrpt algoritmasının işlemleri onay sürecinde de geliştirmiştir. Litecoin sistemi içinde işlem rahat ve sistem gereksinimi düşük düzeyde olan bir şekilde yapılabilmektedir.

Litecoin Nasıl Alınır?

2011 senesinde Charlie Lee aracılığı ile gelişen Litecoin, çok çabuk yükselerek ve değerini de her geçen zaman arttırarak devam etmiştir. Küresel anlamda yaygın olarak kullanımı olan bu kripto para birimi için, dijital platform üstünden gerçek para birimi karşılığı zaman sahip olunabilmektedir. 2011 senesinde Charlie Lee’nin geliştirdiği Litecoin dünya çapında büyük merak uyandırmış ve oldukça ilgi çekerek odak merkezi haline gelmesi kaçınılmaz olmuştur. 

Kaynak:

https://www.cmcmarkets.com/en/learn-cryptocurrencies/what-is-litecoin

Yorum Yap

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

Yorum Yap